VR brillen kopen in bulk

De meeste virtual reality headsets worden niet verkocht per stuk maar juist in grotere aantallen voor professionele toepassingen. Denk aan pop-up cinema’s, grote events, binnen bedrijven en voor onderzoeksinstellingen of educatie. Waar kun je VR brillen kopen in bulk en waar dien je rekening mee te houden? Dat leggen we uit op deze pagina.

Waarom VR brillen kopen in bulk?

Wanneer je als organisatie vaker gebruik zult maken van producten met meerdere gebruikers is er behoefte aan uniformiteit. Dan is het eenvoudiger om gebruikers zoals werknemers uit te leggen hoe een product werkt, technische ondersteuning is ook veel beter uitvoerbaar. Dat geldt eveneens voor virtual reality apparatuur, met een flink aanbod aan uiteenlopende producten kan het snel een chaos worden wanneer er geen uniformiteit is. En met de snelle ontwikkelingen kan het zijn dat een VR headset snel weer vervangen wordt. Bij VR brillen in bulk kopen weet je wat je koopt, wat het doet en hoe je er op de meest optimale wijze mee om kunt gaan.

Wat kun je met meerdere virtual reality brillen?

Een extra exemplaar als reserve is uiteraard goed om bij de hand te houden. Je wilt immers tijdens een belangrijke presentatie geen “nee” verkopen. Ook bij onderwijsinstelling of tijdens prototyping is het niet de bedoeling dat studenten of personeel zonder essentiële apparatuur komen te zitten. Toch is er een verschil tussen twee stuks of honderd. Hier zijn enkele praktische toepassingen voor grotere aantallen VR brillen:

  • Een virtuele cinema inrichten waarbij een groot publiek dezelfde presentatie gesynchroniseerd bekijkt.
  • Voor een kiosk om meerdere bezoekers naar een zelfgekozen video te laten kijken.
  • Tijdens een training op de werkvloer om meerdere personeelsleden met custom VR applicaties te laten werken.
  • In een ‘collaborative working’ omgeving waarin meerdere personen zich in dezelfde virtuele ruimte bevinden. Dit werkt wereldwijd met een internetverbinding en applicaties die dit ondersteunen.

Het verschil in kosten bij meerdere VR brillen kopen zal snel oplopen. Kies daarom niet automatisch voor de goedkoopste oplossing of de duurste, maar voor het apparaat dat het beste past bij de meest voorkomende toepassing.

Waar kun je grotere aantal headsets kopen?

Hoewel je een flink aantal keren op de “+” knop kunt drukken in het winkelmandje van je favoriete elektronica winkel, is dat waarschijnlijk niet de beste optie. Het ontbreekt de bekende ketens vaak aan kennis en expertise omtrent het onderwerp wat niet alleen lastig is tijdens de oriëntatiefase, maar vooral ook bij service en ondersteuning achteraf. Laat je informeren door een gespecialiseerde firma die verstand heeft van zaken en het netwerk heeft om VR brillen te kopen in bulk.

Bron: https://vr-expert.nl/